Upprop: Ompröva försörjningskravet vid anhöriginvandring!

Till folkpartiets partiledning

 Upprop
 
Säg nej till försörjningskrav vid anhöriginvandring
 
Den svenska migrations- och integrationspolitiken behöver reformeras. Dagens väntan, oförutsägbarhet och godtycke är förödande för enskilda människor som bryts ner av svensk byråkrati och långa väntetider i alltför många gånger meningslösa introduktionskurser. Det måste regeringen sträva efter att ändra.
 
I fråga om regeringens krav på försörjningsansvar vid anhöriginvandring har regeringen och folkpartiet, som till dags dato stöder förslaget, dock hamnat fel.
 
Den av regeringen tillsatta utredningen om försörjningskrav vid anhöriginvandring presenterade sitt betänkande i slutet av förra året (SOU 2008:114). Ur ett humanistiskt perspektiv är den enskilt största invändningen mot utredarens förslag det olämpliga i att det ska vara möjligt att i praktiken separera barn från sina föräldrar i upp till fyra år. Rätten till sina föräldrar görs beroende av föräldrarnas medborgarskap, gångbarhet på den svenska arbetsmarknaden och grund för uppehållstillstånd i Sverige. Det är inte acceptabelt.
 
Vi förstår regeringens ambition med förslaget, att stärka arbetslinjen. Det är en nödvändig politik efter år av socialdemokratiskt styre som eftersatt arbetslinjens betydelse i den svenska modellen. Men i föreliggande fall talar det mesta för att arbetslinjen inte kommer att stärkas av förslaget. Integrationen stärks inte av att människor försätts i en situation där de i flera år kan bli utan sin allra närmaste familj. Oro över familjen förstärker en oftast redan svår själslig situation och försvårar möjligheterna att lära sig det nya språket och skaffa ett arbete.
 
Utredaren lyckas heller inte visa att det föreligger några erfarenheter att länder med försörjningskrav lyckats bättre med sin integrationspolitik som en följd av försörjningskravet.
 
Folkpartiet och regeringen kan bättre. Vår uppmaning till folkpartiet är: låt inte förslaget om försörjningskrav bli regeringens politik. Säg nej till försörjningskravet vid anhörighetsinvandring!
 
Ulf Öfverberg
Ordförande folkpartiet Södermalm/Gamla Stan
Martin Ängeby
Ordförande folkpartiet Kista
Cecilia Carpelan
Ordförande folkpartiet Skärholmen
Sven Lindeberg
Ordförande folkpartiet Hägersten
Charlotta Schenholm
Ordförande folkpartiet Kungsholmen
Gunilla Thorsson
Ordförande folkpartiet Farsta
Mark Klamberg
Ordförande folkpartiet Östermalm
Rickard Ydrenäs
Ordförande folkpartiet Norrmalm
Hans Åberg
Ordförande folkpartiet Bromma
Daniel Forslund
Ordförande folkpartiet Skarpnäck
 
 

Initiativtagare: Ulf Öfverberg

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

1.Christian Dahlgren, kulturjournalist
Karlskrona
2.Claes Nyberg
Stockholm
3.Thomas Bäcklin
Stockholm
4.Vera Nelhans
Stockholm-Farsta
5.Erik Jennische
Stockholm
6.Seved Monke
Stockholm
7.L E Forsgren
Öjebyn
8.Anne-Lie Elfvén
Stockholm
9.Andreas Bergström
Stockholm
10.Karl Rydå
Stockholm
11.Jakob Sjögren
Stockholm
12.Björn Axén
Stockholm/Skärholmen
13.Emanuel Petersson
Älmhult
14.Anna Rosén
Stockholm
15.Ulf Keijer
Stockholm
16.Semret Seyoum
Farsta
17.Gunnar Nordmark
Växjö
18.Anders Jonell
Göteborg

 

Uppropet startades
2009-03-17

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer

2009-04-06 20:30
Bra initiativ! Semret

Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper