Upprop: Bärupprop

Långsjöby, Storuman, Södra Lappland 2010-09-20

 

Bärupprop

Följande skickas till: Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund, Göran Hägglund, Mona Sahlin, Lars Ohly, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson, Tobias Billström, Nyamko Sabuni, Carl Bildt, LO-förbundet och Kommunal.

Bakgrund

Den 5 augusti 2010 gav sig ca 200 kinesiska bärplockare av i protest från Långsjöby för att vandra de tre milen mot Storuman. Vi mötte kineserna när de påbörjat sin vandring och hunnit halvvägs genom byn. Trots stor språkförbistring förstod vi att de kände sig lurade och ville åka hem. Deras arbetsgivare, ett kinesiskt bemanningsföretag, hade lovat de skulle kunna plocka stora mängder blåbär och tjäna mycket pengar. Vid ankomsten till Långsjöby insåg de snabbt att så inte var fallet och att de riskerade att bli skuldsatta för all framtid. Enligt uppgift ska de kinesiska bärplockarna ha betalat 30 000 kronor i olika kostnader för att få komma till Sverige och arbeta. De uppgav att de lånat pengar av släkt och vänner för att finansiera resan.

 

För att få den garanterade minimilönen på ca 17 000 måste de plocka 40 kilo bär om dagen. En omöjlig uppgift för de 200 kineserna då bärtillgången i området var och är mycket dålig. De uppgav också att de skulle betala 200 kronor per person och dag för boende och mat, och att de dessutom skulle betala bensinkostnaderna själva. Dessa kostnader skulle förmodligen bli mycket höga eftersom de skulle ha behövt åka långt för att eventuellt hitta några bär.

Kineserna gick under dagen 1,6 mil innan de slog läger för natten. Under dagen fick de vatten och bröd av olika privatpersoner. Vi kontaktade olika myndigheter runt om i landet, men inte förrän dagen därpå skickade Storumans kommun bussar som skjutsade kineserna till kommunens lokaler i Storuman. Där fick de fika, insamlat av privatpersoner. Därefter fick kineserna hjälp med mat och logi från Storumans kommun.

De kinesiska medborgarna berättade för oss, men även till massmedia, att de kände sig lurade och att de snabbt förstått att förhållandena inte var sådana som bemanningsföretaget uppgett. De ville få åka hem, få ett skriftligt intyg på att de inte gjort något fel och de ville få ekonomisk kompensation.

En av dem berättade för en Tv-reporter att de kunde hitta tillfälliga arbeten i Kina, men att om de åkte hem utan att kunna betala tillbaka lån till släkt och vänner då skulle de ha förlorat ansiktet. Han berättade också att de och deras familjer inte skulle kunna klara sig på den månadslön de skulle kunna tjäna ihop på de tillfälliga arbetena om de dessutom skulle betala tillbaka den stora summa pengar de lånat. Han avslutade med att säga att om de inte skulle få tillbaka sina pengar skulle de lika gärna kunna dö här i Sverige.

Detta kan tyckas vara för oss drastiska ord, men sanningen är att våra kulturer och traditioner skiljer sig åt. I Kina är det en skam att förlora ansiktet, att bli lurad och att vara en belastning. En svensk kvinna som bott många år i Kina och som vi fick kontakt med, berättade att om dessa människor åkte hem till Kina utblottade och skuldsatta skulle de uppleva att de var en belastning för sina familjer. Hur de skulle hantera detta kan vi bara spekulera i, men mannens ord ger en antydan om känslostämningen och deras verklighet. Med den informationen blir det lätt att förstå den desperation som dessa människor kände. Det var bokstavligen deras liv som stod på spel. Det blir också lätt att förstå att de inte hade något att förlora på att protestera. De insåg att de aldrig skulle kunna tjäna ihop de pengar de hade haft drömmen om att göra. De insåg att de aldrig ens skulle kunna tjäna ihop de lånat ihop för att åka hit. Därför blev deras protest direkt och desperat. I sammanhanget är det också viktigt att komma ihåg att månadslönen för en arbetande i Kina varierar mellan motsvarande 300 och 1100 svenska kronor.

Så följde 14 dagar av spänd väntan och mycket ångest. De kunde bara hoppas på att deras krav skulle gå igenom. Deras reaktion när de fick beskedet om att en lösning hade nåtts var uppriktig och lättnaden och glädjen var enorm.

Vi hade kontakt dagligen med dessa människor och under de veckor som de befann sig i Storuman fick vi uppfattningen att de var mycket glada över den hjälp de fått, av kommunen, den kinesiska ambassaden och privatpersoner.

Flera av dem har också hört av sig efter hemkomsten till respektive hemorter i Kina och vad vi har förstått så har bemanningsföretaget hållit sin del i avtalet. Tyvärr vet vi inte om detta stämmer för alla. Att de överhuvudtaget fick igenom sina krav är ett mirakel!

Dessa kineser är inte ensamma om att bli lockade till Sverige och bärplockning med förhoppning om att kunna tjäna pengar. År efter år anländer människor som lånat pengar för att komma. År efter år rapporteras om deras fruktansvärda boendeförhållande. År efter år rapporteras om desperata människor som inte lyckas uppnå att ens tjäna ihop till sina utgifter utan de åker hem skuldsatta och ännu mer fattiga än när de kom. Dessa människor är dessutom i ett beroendeförhållande och mycket utsatta när de kommer hit.

Åtgärder
Det moderna slaveriet kring bärplockning måste upp höra! Det är icke värdigt ett
välfärdsland som Sverige. Sverige måste förhindra att detta upprepas år efter år.

Vi har därför följande krav:

En utredning måste tillsättas, övergreppen måste dokumenteras, utredas och åtgärdas. En offentlig utredning måste tillsättas, en utredning med uppgift att klarlägga förhållanden i bärbranschen. Vilka mekanismer skapar dessa årligen återkommande missförhållanden inom bärbranschen? Hur många utländska bärplockare lämnade Sverige utan att fått ihop en skälig lön? Vem tjänar ekonomiskt på detta? Har regering, riksdag och stat gjort vad som rimligen kan utkrävas för att förhindra och motverka denna exploatering? Frågorna är många men svaren uteblir. Migrationsverket som handlägger arbetstillståndsärenden kan knappast klara av att på egen hand gå till botten med bärbranschens årligen återkommande problem.

Upprättelse och kompensation. Staten måste ge bärplockarna upprättelse och kompensation för uteblivna inkomster. Arbetskraftsinvandring framställs ofta som en god och lönsam affär för den svenska staten. Staten tar i goda tider, när allt fungerar och bärplockarna gör ekonomisk förtjänst, del av den ekonomiska vinsten. Men i dåliga tider, när bärplockarna riskerar hus och hem i livslånga skuldfällor, fråntar staten sig allt ansvar. Man vill vara med när det går bra, men vägrat ta sitt ansvar när det system man har skapas resulterar i lidande och förnedring.

Lagarna kring detta måste förändras. Riksdagen ändrade reglerna för arbetstillstånd den 15 december 2008. De nya reglerna innebär att arbetsgivare inom bärbranschen helt fritt förfogar möjligheten att hämta bärplockare från länder utanför EU. Bevisat oseriösa arbetsgivare måste kunna förvägras rätten att importera bärplockare. Arbetsgivaren bör ha skyldighet att skicka in gällande anställningskontrakt till Migrationsverket. Det som kommer in är det som ska gälla, detta skulle förhindra ”dolda” anställningskontrakt med sämre arbetsvillkor.

 

 

Ture Rönnholm
Anita Rönnholm
Carina Iassu

Ogbazghi Iassu
Carola Rönnholm
Sten-Paul Gustafsson

Marita Jonsson
Michael Jonsson
 
Kontaktperson:
Ture Rönnholm
Långsjöby 134
923 98 Storuman
0951 300 77
0706589279

Initiativtagare: Ture Rönnholm

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

1.agneta klingspor författare
stockholm
2.Roger Dalebrand
Överkalix
3.Ture Rönnholm
Långsjöby
4.Elisabet Hedrenius
Stockholm
5.Noothip Dalebrand
Överkalix
6.Herr Stenman
Fornåsa
7.Buaree Phaophan
Udon Thani
8.Charina Änglaros
Östersund
9.Richard Iassu
Trosa
10.Håkan Öhman
Överkalix
11.Fru Stenman
Fornåsa
12.Yvonne Stålnacke kommunalråd
Luleå
13.Agneta Malmström
Bjurholm
14.Thanet Oumprawat
Fornåsa
15.Thanarat Oumprawat
Fornåsa
16.Jörgen blom
Hallstavik
17.Robert Mårtensson
Storuman
18.Sara Mårtensson
Storuman
19.Erhard Nygren
91692 Bjurholm
20.Rapheephan Berg
Oxelösund
21.Brittmarie Eriksson
Sundsbruk
22.stefan sundsdtröm artist
ekerö
23.Catarina Carleson Medmänniska
Hökön
24.Carita Lindberg
Storuman
25.Somboon Nuakong
Hallstavik
26.Madeleine Blom
Hallstavik
27.Teera Srisong
Nakhon Ratchasima
28.Kjell-Erik Karlsson, fd. riksdagsled.
Varberg
29.Gertrud Forsgren Bibliotekarie
Bjurholm
30.Morgan Karlsson
Långsjöby
31.Louise Lindkvist Undersköterska
Lycksele
32.Maine Nygren
91692 Bjurholm
33.Michael Jonsson
Långsjöby
34.Susanna Hermansson
Sikeå Hamn
35.Ulla Thögersen, Konstnär
Umeå
36.Adile Fantenberg
Åsele
37.Sten Tolf, ingenjör
Umeå
38.Åsa J-Persson
Åsele
39.Elin Manselin
Piteå
40.Nina Oskarsson
Umeå
41.Kristoffer Robertsson
Storuman
42.Johanna Lundgren
Skellefteå
43.Henrik Eriksson
Stockholm
44.Göran Johansson
Göteborg
45.Maria Norberg
Siksjöskogen ÅSELE
46.Anton Lindal (student)
Umeå
47.Sonja Vikman
Åsele
48.Evert Larsson Ingenjör
Storfors
49.lars dahlberg
Åsele
50.Anitha Westerlund
Åsele
51.Uno Ågebro
Östernoret
52.Lena Wikman
Åsele
53.Joakim Uddeby
Åsele
54.Hjortron Kungen
Korat
55.Tesfu Michael
stockholm
56.Anitha Kvamme
Oldedalen,Norge
57.asbjørn hanssen
trondheim, norge
58.Lisa Hallqvist, studerande
Norrköping
59.Adrian Andersson, Arbetslös
Mariestad
60.Nadja Klefelt
Lidingö
61.maya westin
falun
62.Pernilla Wiechel, journalist
Stockholm
63.Catarina Berggrén (journalist)
Solna
64.Catarina Eriksson sjuksköterska
Västerås
65.Hans Thunberg (Univ lektor))
Stockholm
66.Pierina Blomberg
Grängesberg
67.Per Bernhult, Fondförvaltare
Norrköping
68.rickard wroblewski leg.arbetsterapeut
Nälden
69.ija nilsen
norsjö
70.Aake Sandberg, prof.
Stockholm
71.Nina Ryberg, Leg. ssk
Stockholm
72.Marianne
boden
73.Sara magnusson undersköterska
Väddö
74.Nina Floréus, lärare
Valbo
75.Ann Östlund, lärare
Gävle
76.Ylva Broman (lärare)
Stockholm
77.Brynhild Aanes
Herlev , DK
78.Bert-Rune Dahlberg Kommunalråd
Åsele
79.siv norman butiksbiträde
umeå
80.Marianne Lundgren
Umeå
81.Ann-Christin Westerlund
ERSMARK
82.Sven-E Gyris
Bangkok
83.Hans Linde
Göteborg
84.Phichit Sommutdee
Khon Kaen
85.Gustav Olofsson
Vesken
86.Inger Raaby
Bastuträsk
87.Eric Nilsson
Gnosjö
88.Lisa Sandqvist
Vilhelmina
89.Peder Karlsson
Vilhelmina
90.Tomas Ärlebrant, lärare
Sundsvall
91.Folke Jonsson
Vitvattnet,Bjurholm
92.Wolfgang Hoffmann
Vitvattnet, Bjurholm
93.Bengt Emilsson
Bjurholm
94.Daniel Ärlebrant, Läkare
Kilafors
95.Axel Ärlebrandt
Västervik
96.Carina Iassu
Solna
97.Rosanna Iassu
Solna
98.Gudrun Stenberg
Kungsängen
99.Nalawit Pietros
Solna
100.Robin Iassu
solna
101.Jenisse Mendoza
Solna
102.Christian Krantz
Stockholm
103.Luciano Gajardo
solna
104.Ogbazghi Iassu
Solna
105.Marwa Badr
Haninge
106.Marita Jonsson
Långsjöby
107.Fil. Mag Jimmy Lindberg
Umeå
108.Isabella Daili
Storuman
109.Peter Åberg
Åskilje
110.Eva Israelsson
Tavelsjö
111.Kerstin Glasin
Storuman
112.Nancy Bladfält
Umeå
113.Petra Jonsson
Storuman
114.Karl-Yngve Löw
Arjeplog
115.ulf ericson
umeå
116.Emma Lindberg
Umeå
117.Esbjörn Fälth
Katrineholm
118.anncathrin ångerud
åsele
119.Nina Hanson
Umeå
120.Henning Essén
Kolmården
121.C-G Lillieroth
Umeå
122.Magnus Wörlén
Umeå
123.Åsa Lindahl
Holmsund
124.Roger Andersson
Umeå
125.Jerry Sellin
Åsele
126.angelica gjendahl
umeå
127.Peter Lundgren
Umeå
128.Leif Hansson
Täfteå
129.robert lennartsson
umeå
130.Karin Karlsson
Umeå
131.Lasse Jonsson
Lomsjö Åsele
132.Britt-Marie Sjöberg
Blattnicksele
133.Kuno Morén Konsult
Umeå
134.Thord Jonsson
Blattnicksele
135.Ann-Marie Sjöberg
Blattnicksele
136.Elias Jonsson
Blattnicksele
137.Mikael Stålnacke
Umeå
138.Jan-Olov Sjöberg
Norra Örnäs
139.Rune Jonsson
Blattnicksele
140.HansPeter Stolpe
Umeå
141.Felicia Jonsson
Långsjöby
142.Jan-Erik Vahlström
Umeå
143.Stefan Nordqvist Egenföretagare
umeå
144.Staffan S A Mattsson Flanör
Umeå
145.Anders Söderlund Småföretagare
Örträsk
146.Stefan Silverhall
Åsele
147.Bengt Göran Lindfors
Vilhelmina
148.Erik Norberg
Umeå
149.Lena W Norkvist
Dorotea
150.Inger Cullman
Umeå
151.Veronica Lövgren
Nordmaling
152.Marie Jacobsson
Umeå
153.Tomas Björklund
Nordmaling
154.Linda Algotsson
Lycksele
155.Inger Milton
Röbäck
156.Malin Bäcklund
Umeå
157.Annika Sköld
Obbola
158.Eva Byström
Storuman
159.Marco Tengvall
Umeå
160.Inger Duchek
Obbola
161.Sören Bengtsson
Skansholm 180
162.Maria S
Umeå
163.Mats Fällman
Umeå
164.Liss H Eriksson
Vilhelmina
165.Jan-Erik Löfgren
Uppsala
166.Anders Hallberg
Stockholm
167.Leif Öberg
Sikeå Hamn
168.Katarina Abrahamsson
Stensele
169.Stefan Persson
Åsele
170.Anders Jäderlund
Umeå
171.Stefan Edman
Åsele
172.Christina Sjöberg
Storuman
173.Jessica Areyuna
Åsele
174.Jan-Eric Grahn
Åsele
175.J-O Eriksson
Umeå
176.Zandra Kalenius
Södertälje
177.Johanna Kemppainen
Norrköping
178.Bengt Ek
NACKA
179.Kerstin Gideonsson
Storuman
180.Nash Farashahi
Nordmaling
181.Kristina S Alfjorden
Umeå
182.Helena Abrahamsson
Stensele
183.Kurt Grahn Pensionär
Uppsala
184.Marie Sundberg
Trönö, Hälsingland
185.Colin Mummery
Själevad
186.Ann-sofie Jacobsson
Umeå
187.Anders Jacobsson
Umeå
188.Marianne Garnelis
Umeå
189.Lotten Lindström
Stensele
190.P. Andersson
kalix
191.Berit Berggren
Umeå
192.Anna Bergström
Umeå
193.irene vesterlund
dorotea
194.Åke Strandberg
dorotea
195.AG
Arvidsjaur
196.Kerstin Jaurin
Umeå
197.Monika Svensson
Bollebygd
198.Olle Westerlund
umeå
199.Anna Edin
Umeå
200.Heinz Hartel
Årsta
201.Alexandra Esser
Skärholmen
202.Alexander Nordström
Linköping
203.Pernilla Eliasson
Linköping
204.Monica Ludvigsson
Lycksele
205.Sten-Åke Berg
Oxelösund
206.Dennis Alexis Hellström
Sandviken
207.leg. Receptarie Charlotta Lord
Nykoping, Sweden
208.catharina andreasson
ÅMÅL
209.Agneta Lundmark-Hellqvist
Storuman
210.Lars Dahlgren Pensionär
Sävar
211.Peter Andersson
Umeå
212.Sonja Johansson
Umeå
213.Gunnar Bolin
Emmaboda
214.Harry Rönnberg
Åland
215.Eva Rönnlund
Umeå
216.Eva Hansson
Stockholm
217.Pia Sandberg
Hammarö
218.Eskil Hedman
Fredrika
219.Gun-Britt Karlstedt
Karlstad
220.Håkan Sandberg
Hammarö
221.Lars ola Andersson
Umeå
222.Anna Sandberg
Hammarö
223.Jimmy Sandberg
Hammarö
224.Henrik Sandberg
Hammarö
225.Johan Sandberg
Hammarö
226.Jörgen Nilsson Trafikinspektör
Härnösand
227.Carola Rönnholm
Långsjöby
228.Irina Shustova
Stockholm
229.Andrej Shustov
Stockholm
230.Agnetha Lundin
Umeå
231.Gunillla Pettersson enhetschef
Storuman
232.Ilona Elvinsson
Gunnarn
233.Sten-Åke Elvinsson
Gunnarn
234.Aina Rönnholm Gustavsson
Högdalen
235.Anita Rönnholm
Långsjöby
236.Annika Lundin
Storuman
237.Lars Öberg
Umeå
238.Eva Eriksson
Åsele
239.Lisbeth Hernwall
Gävle
240.Inga Jakobsson
Långsele
241.Kent Dalebrand
Önsköldsvik
242.Nils Danielsson
Åsele
243.Ulla Georgson
Storuman
244.Mariatta Nordmark
Långforsel
245.Gun Balkedal Larsson
Umeå
246.Carola Ström
Umeå
247.Jaan von Reis
Thailand
248.Ragnhild Jonsson
Södra Långvattnet
249.Lennart Jonsson
Södra Långvattnet
250.Kjell Burman
Umeå
251.Irene Olofsson
Storuman
252.Thomas Karlsson
Uppsala
253.Melina Arianpour
Stockholm
254.maria rehman
holmsund
255.Zara Bergström
Cambridge
256.Ogbazghi Iassu
Solna
257.Christer Dahlgren
Umeå
258.Majlis Jonsryd
Umeå
259.Marija Skoro
Stockholm
260.Maria Lundström
Umeå
261.Anette Lundberg
Hällekis
262.Gabriella Nilsson
Skellefteå
263.Anki Hedström
Skellefteå
264.Åsa Gustafson
Umeå
265.Daniel Andersson
Laxbäcken, Vilhelmina
266.Ulrica Persson
Åsele
267.Birgitta Sjöberg
Alingsås
268.Andre gunnarsson
Vilhelmina
269.Sanna Ulfsparre
Umeå
270.Peter Andersson
Bollebygd
271.Ronny Johansson
Hörnefors
272.Anna Borgeryd
Umeå
273.Jonas Danielsson
Holmsund
274.Emelie Gunnarsson
Göteborg
275.Erik Vargklint
Vendelsö
276.Viktor Löfdahl
Blattnicksele
277.Linus Brink
Umeå
278.kurt mortensen pens.lärer
klagstorp
279.Peter Lindgren
Singapore
280.Morten Glörud
Årsta
281.Charlie Olofsson, Managementkonsult
Vega
282.Patcharee och Rolf Knuts
Älvdalen
283.mona andersson
91060 åsele
284.Mona Gadd
Söråker
285.Jenny Falk
Ludvika
286.Anita Karlsson
Åsele
287.Linda Glasin
Långsjöby
288.Morgan Rönnholm
Västerbotten
289.Lisbet Lind
Sävar
290.Stefan Gärdlund
Åsele
291.Leif Hedman
Stockholm
292.Lars Axelsson
Nässjö
293.Sutjai Klinsukhon
Nässjö
294.Anna Marklund
Umeå
295.vivianne Löw
Arjeplog
296.Sten-Paul Gustafsson
Lubbträsk
297.Jan Johansson
Bispgården
298.Mats lindström
solna
299.barbro rådström
bromma
300.Anders Berg
Fredrika
301.Gudrun Strömberg
Ferdrika
302.Annika Lindkvist
Vännäs
303.Sven Andersson
Orsa
304.Malin wallace, socsekr
Enköping
305.Inga Jonsson
Vilhelmina
306.Anna Dilworth, usk
Norrköping
307.Mr Patrik Nilsson
Strömstad
308.Batseba Michael
spånga
309.Tomas Michael
Spånga
310.MIchael MIchael
spånga
311.Trhas abraha
SPÅNGA
312.Georg Persson
Arboga
313.Lars Ekman
Umeå
314.Marilouise Lööv
storvreta
315.Hawelty Michael
Spånga
316.Tesfu Michael
Spånga
317.Hermann Wolf
Varel
318.Inger Andersson
Gunnarn
319.Ninni Ljung
Kungsör
320.Ingeborg Wolf
Varel
321.Sigrid Rådbring
Umnäs
322.Jens Trysberg
Norrköping
323.Martin Willers, Designstrateg
Stockholm
324.Martin Lindberg konsult
Västra Frölunda
325.Linda Larsson
Karlskrona
326.Martin Gezelius
Rayong
327.B-I Johansson
Umeå
328.B Johansson
Gällivare
329.Åke Björnfot
Örnsköldsvik
330.Sven-Ola Strandberg fastighetsskötare
Lycksele
331.Nils Grönlund
Gävle
332.Ingrid Grönlund
Gävle
333.Sven-Ola Strandberg
Lycksele
334.Helena Wikström
Stensele
335.Tina Florin
Umeå
336.monica
asplund
337.Ilka Schumacher
Wuppertal
338.Dieter Schumacher
Wuppertal
339.Sara Lindberg Asplund
Långsjöby
340.Rebecca Lindahl
Stockholm
341.Rasmus Gustavsson
Huddinge
342.Miriam Svensson
Stockholm
343.Carina Grahn-Johansson
Värmland
344.Tord Henriksson
Luleå
345.Lars-Erik Lindkvist
Bygdeå
346.Hans Hellström
Dorotea
347.Apichet Weisetwonga
Nakhon Rathasima
348.Anucha Weisetwonga
Nakhon Rathasima
349.Anders Gunnarsson
Göteborg
350.Torbjörn Lindberg
Storuman
351.Arunruetwai Chonthaisong
Bangkok
352.Lise-Britt Lindberg
Långsjöby
353.Einar Johansson
Överkalix
354.Mikael Bohlin
Västerås
355.Inger Baer
Tärnaby
356.J Stenman
Linköping
357.Bengt Niklasson
Kristianstad
358.anders gesslin
umeå
359.Britt-Inger Öberg
Åsele
360.Annalena Brantmo
Långsjöby
361.Erik Brantmo
Långsjöby
362.Barbro Johansson
Stensele
363.Jonny Eriksson
Vännäsby
364.Rebecka Dynesius
Umeå
365.mona-lisabentorp
storuman
366.Stephan Modigh
Alingsås
367.Maria Augustsson
Lycksele
368.Krister Klermalm, Skript & Profil Designer
Lycksele
369.Pia Lindberg
Alingsås
370.Tony Jonsson
Umeå
371.Lars-Åke Wennstig Pastor
Bollstabruk
372.Peder Nielsen
Vilshult
373.Simon Johansson
Holm
374.Annica Lundberg
Storuman
375.Erika Stenman
Umeå
376.Daniel Anderson
Umeå
377.anna lindquist
umeå
378.Karina Umander
Uppsala
379.Pia Blomberg
Strängnäs
380.Emma Baster
Svenljunga
381.Ylwa-Lii Larsson
Örnsköldsvik
382.Johanna Hellström
Uppsala
383.Sara Sundin
Stockholm
384.Lotta Westerberg
Landskrona
385.Timo Kanerva USK
Västerås
386.Janne Lidström
Bålsta
387.molner
Bålsta
388.Kicki
Sandviken
389.Svante Christell Cirkusartist
Stockholm
390.Nina Labbart
Stockholm
391.Christer Carlsson
Umeå
392.Thommy Bremberg
Stockholm
393.Grethe Nordgård
Kristiansand
394.Linda Svensson
Falköping
395.Kristina Alsö
Linköping
396.arvid Brodin
Stockholm
397.kristina nygren
Sandviken
398.Tony Ussing, människa
Stockholm
399.Eva Oscarsson
Ålem
400.Ulrika Oijens handläggare
Karlskrona
401.Acke Månsson
Karlskoga
402.cilla skoglund
stockholm
403.Inger Jansson
Sundsvall
404.sanna lärare
stockholm
405.Ingrid Hellström
Björklinge
406.Susanne Carlsson
Solna
407.Johanna Ågren
Eskilstuna
408.Magnus musik
Lidköping
409.karin aurell
stockholm
410.ITRobban
Mariefred
411.Wilhelm Petersson
Stockholm
412.Annika Eliasson, Människa
Helsingborg
413.Roger Ibsen
Stockholm
414.Erika Werner
Malmö
415.Helen Sundström
Kumla
416.Sandra Håkansson
Helsingborg
417.Lisa Fredriksson
Uppsala
418.Sven Lundgren
Bandhagen
419.Annica Blomqvist
Bromölla
420.Annette Franchell
Växjö
421.Björn Ardell
Linköping
422.Ingvar Sundén
Enskede
423.Staffan Sundin (civilekonom)
Stockholm, Sverige
424.Maria Persson
Örebro
425.Peter Oskarsson
Vännäs
426.Jocke Erlandson
Nacka
427.Tobias Sandblom
Åsa
428.Anders Gustavsson, grafiker
Karlstad
429.Love Vedman
Umeå
430.Jenny Persson
Helsingborg
431.jeanette sollgard
skorped
432.Eddie Nyström musiker
Malmö
433.Robert Asplund
Överkalix
434.Stefan Andersson
Duved
435.Lasse Ohlsson
Överum
436.Mikael Andersson
Jämjö
437.Lisbeth Hilmerson
Vinninga
438.Mikael Forsberg
Vinninga
439.Eric Hellman, Bibliotekarie
Göteborg
440.Andreas Jansson. Lokförare
Vännäs
441.Fredric Sanabria
Bromma
442.Jeppe Ulván
Linköping
443.Kenneth Åberg Busschaufför
Västervik
444.Cecilia Almberg, föräldraledig
Vännäs
445.Lena Pettersson
Romakloster
446.Kristofer Paulsson
Norrahammar
447.Björn Göransson
Lund
448.Richard Sköldborg
Stockholm
449.Markus Sundstörm/Truckförare
Bergeforsen
450.Josefin Ankarberg
Stockholm
451.Michael Danielson - människa
Kristdala
452.Mattias Gästgifvars
Vendelsö
453.Mia Lilja
Värmdö
454.Carl Arne Asplund
Ludvika
455.John-erik Sjölander
Mörsil
456.Ulrica Jansson
Norrköping
457.Göta Svensson
Ljusdal
458.Ramona Cully
Rabbalshede
459.Birgitta Johnsson
Stockholm
460.Joakim Wendell
Stockholm
461.Lisa Yxmark
Rönninge
462.Åse Varg
Stockholm
463.Hällpetters Maria Bergström
Enviksbyn
464.Berit Sidén
Timrå
465.Magnus Sjöberg
Göteborg
466.Annica Boller
Stockholm
467.Thomas Hägg
Kil
468.Tina Orban
Markaryd
469.Lena Callerud Dsk
Getinge
470.Krusbär Holm
Hedemora
471.ann flynn socionom
stockholm
472.Maria Bäck
Hedemora
473.Vibeke Jacobsson
Norge
474.Björn Larsarp
Surte
475.Linnea Sterner, socionom
Norrköping
476.Thomas Ruuth
Stockholm
477.Agneta Holmqvist
Borås
478.Catrine Ekstedt
Söderköping
479.Per-Anders Wahlström
Solna
480.niklas elasson
mnkfors
481.karl-ragnar klingström
stockholm
482.Yvette Svedjeback
Sthlm
483.Sofie Hermansson Frisör
Hedemora
484.Carl Ingrosso
Örnsköldsvik
485.Helena Ahlbäck
Stockholm
486.Terry Sammons beh ass
Ramsele
487.Christer Herndal
Örebro
488.Jenny Conrad
Grådö
489.Christian Johansson, Skapare
Lidingö
490.Viktoria Georgsson
Långsjöby
491.Lars Löfving
Stockholm
492.Martina Eriksson
Stockholm
493.Henric Tiselius
Vallentuna
494.Kaj Raving
Nybro
495.lena ringström
stockholm
496.Liselotte Karlsson
Göteborg
497.Jack McGuinness Regissör
Göteborg
498.Per Dunberg Smed
Stockholm
499.Emma Karlsson
Arvika
500.Peter Sedin Humanist
Umeå
501.Helena Collert regissör
Stockholm
502.Lisa Lonergan
Örebro
503.Carola Westerlund
Uppsala
504.Magdalena Marklund
Skarpnäck
505.Annika Berglund
Hässelby
506.Petrine Christensen
Ö-bro
507.Jonas Holm
Kungsör
508.David Berjlund
Björkhagen Stockholm
509.Alain Senocq
Stockholm
510.Iota Lilliemarck
Svärdsjö
511.Josefine Munther
Umeå
512.Susann Linder
Eskilstuna
513.Peter Thidholm
Stockholm
514.kalle blomqvist
stockholm
515.Anna Lindgren
Bergeforsen
516.Kristina Persson
Örebro
517.Petra Åman, högskolestuderande
Kungsör
518.k. Hanell
Gotland
519.Bengt Marklund
Umeå
520.Stefan Vesterlund
Malmberget
521.Mikael Johansson
Göteborg
522.Charlotte Svensson
Norrköping
523.Ulla Jones
Stockholm
524.Jan Axel Uddenfeldt
Stockholm
525.Eva Katz Larsson
stockholm
526.Maria Eriksson
Vilhelmina
527.Anna Wahlgren
Stockholm
528.Stefan Pålsson
Malmö
529.catarina carlsson
visby
530.ella forsberg
grycksbo
531.Mia Berglund, soc.sekr
Trosa
532.Pia Pettersén Fastighetsskötare
Tibro
533.Ditte Hedrenius (matros)
Solna
534.maria dahl
Hallsberg
535.Ulrika Malmgren
Stockholm
536.Christine Nilsson
Helsingborg
537.Andreas von Sydow
Torpa
538.Lisa Almberg
Örebro
539.Magnus Åström
Stockholm
540.Lilian Rubinsztajn
Norsborg
541.Enel Melberg
Gräsmark
542.Anders petterson musiklärare
Bandhagen
543.Marie Ahlsten
Falkenberg
544.Claes Janson
Uppsala
545.Malotte
Stockholm
546.Tilda Maria Forselius
Hässelby
547.Thomas Lähdet
Ronneby
548.Elisabeth Nikkola
Visby
549.Thorbjörn Eriksson
Nybro
550.Maija Hellgren
H-Backa
551.Yvonne Gårdenfjäll
Göteborg
552.Veronica Kallander
Sundbyberg
553.Sören Alexandersson
Stenkullen
554.Eva Sundstén Henriët
Uppsala
555.Eva Holmberg
Simrishamn
556.Johanna Thorén
Lund
557.Birgitta Mickelsson
Öjebyn
558.Agnetha Andersson
Karlstad
559.Mats Göransson
Stockholm
560.Åsa Lindqvist
Boden
561.Inga-Lill Bruce
Linköping
562.inga-lill bruce forsberg
Linköping
563.Janne Låda Nilsson
Bagarmossen
564.Lena Rydman
Tranås
565.Emilie Wilderth Hägglund
Barsele
566.Anja Karlsson
Falkenberg
567.Lars-Erik Englund
Boden
568.Björn Kindblad
Stockholm
569.Anette Lindgren
Göteborg
570.Andreas Hellgren
Strängnäs
571.Marina Rönnholm
Långsjöby
572.Susanne Staaf, Gravör & Bildkonstnär
Gränna
573.Anne Christine Gillberg
Göteborg
574.Måns Edwall
Gustavsberg
575.Helena Ehrencrona
Åmål
576.Eva Stawe
Järfälla
577.Inga Lill Åberg
Oskarshamnrege s
578.Åsa-Lena Hjelm skådespelare
Göteborg
579.Elisabet Lejeborg
Spånga, Stockholm
580.Ingemar Eklund
Kalmar
581.Jenny Melin
Kristianstad
582.Pia Emanuelsson
Göteborg
583.Marlene Holgersson
Storuman
584.eva-stina framvik
Uddevalla
585.Claes Friman
Lomma
586.Elin Lyth
Stockholm
587.Magdalena Nilsson
Ljungskile
588.Rose-Marie Löfgren Hägglund
Skellefteå
589.Arne Carlsson
Uppsala
590.Pål Hausel
Smedjebacken
591.Daniel Svensson
Blekinge
592.anna fält
falun
593.Minna Backström
Öråsvägen 3 43064 Hällingsjö
594.Göran Backström
Hällingsjö
595.Lillemor Ohlsson
Västerås
596.Mikael Larsson
Sandviken
597.Sören Israelsson
Storuman
598.Daniel Löfgren
Borås
599.Ninna Henriksson
Erikslund
600.Agneta Gustavsson
Prässebo
601.Lena Höök
Göteborg
602.Erika Höghede Skådespelerska
Stockholm
603.Carina Boberg personalhandläggare
Stockholm
604.Sören Hjalmar
Tranås
605.UllaBella Lindberg
Göteborg
606.siw karlsson
falun
607.Emma Carlsson
Karlstad
608.Herr Andreas Lindahl
Stockholm
609.Meriem Hankil
Solna
610.Hilmi Ghebil
solna
611.nisrit ghebil
Solna
612.sham ghebil
Solna
613.zahra ghebil
Solna
614.ahmed ghebil
Solna
615.osman shanino
växsjö
616.jenny jassu
umeå
617.Christer Henriksson
Kalix
618.Ronnie
Kalix
619.Kanya Chanmee
Khon Kaen
620.Sofia Lockwall, Skådespelare & Manusförfattare
Stockholm
621.Maria Lindberg
Långsjöby
622.Birgit Lövkvist
Stenungsund
623.Linda Löfgren
Borås
624.Helena von Mühlenfels Berntsson
Göteborg
625.Eleonora Preston
Helsingborg
626.Socialchef Kerstin Asplund
Storuman
627.Tomas Persson
Storuman
628.Aida Selimovic
Stockholm
629.Alexandru Caraman
Gävle
630.Karlaxel Källman
Bergvik
631.Chatarina Larsson skådespelare
Stockholm
632.Anita Ullmann
Hörby
633.Krister Näslund
Stensele
634.Gunilla Larsson
Stockholm
635.Adisa Krupic
Växjö
636.Kristina Lindgren
Arvika
637.Louisa Johansson
Stockholm
638.Pär Edin
Göteborg
639.Anna Ljusell
Sandviken
640.Oskar Johansson
Göteborg
641.Dina Selimovic
Stockholm
642.hjördis reuter
göteborg
643.Vuokko Nyrjä
Norrtälje
644.Gittan Jönsson
Brantevik
645.Kjell Olsson
Ljusne
646.Elisabet Logård
Stockholm
647.Bengt-Göran Källman
Ljusne
648.Elvira Ismail
Farsta
649.Azra Duliman
Uppsala
650.amna hankil
sundbyberg
651.yosuf berhanu
sundbyberg
652.adam berhanu
sundbyberg
653.Jannica Björling Wínka
Tärnaby
654.Evelyn Lundin
Malmö
655.Tamara Awad
Skärholmen
656.Måna Eliasson
HAGFORS
657.Therese Ärlebrandt
Långsjöby
658.Olle Toprman
Enskededalen
659.cillakarlsson
storuman
660.ewa andreasson
veddige
661.niklas storm
handen
662.Only Bengtson
Östra Söder
663.Bo Strandell
Hallstahammar
664.Jonas Georgsson
Stockholm
665.Kristian Larsson
Malmö
666.Gunnar Eklund
Umeå
667.Paula Brante
Malmö
668.Ingrid Carlsson
Skellefteå
669.Krister hägglund
Skellefteå
670.Daniel Gustavsson skådespelare
Malmö
671.Siv Eriksson
Uppsala
672.Karin Häggmark administratör
Skellefteå
673.Marjaana Takkula
Luleå
674.Sten Wallin
Stockholm
675.Monica Lidén
Stockholm
676.Eva Hellerqvist
Umeå
677.Adam Cuibe
Norrköping
678.Maria Fahl Vikander, skådespelerska
Göteborg
679.Anita Rönnholm
Långsjöby
680.Camilla Sjöström
Stensele
681.Heidi Andersson
Storuman
682.Li Feng Ze
Wafangdian, China
683.Christina Stenman-Sandström
Storuman
684.Björn Ferry, skidskytt
Storuman
685.Erik Andersson
Västervik
686.Carin Å-Lindholm
Storuman
687.Gun Westman Näs
Norrköping
688.veronica lundgren
skellefteå
689.Gudrun Stenberg
Kungsängen
690.Amy Rönnholm
Storuman
691.Magdalena Lindberg
Lycksele
692.christer persson långtradarchaufför
strängnäs/långsjöby
693.Åsa Lindqvist
umeå
694.Eva-britt lindberg
Härnösand
695.Jens Carleson
Stavanger
696.oskar larsson
älandsbro
697.Berit Bengtsson
Uppsala
698.Egon Frid
Skövde
699.Brittinger Umander
Luspholmen
700.LiseLotte Olsson
Lögdeå
701.Tindra Lööv
Storvreta
702.Leon Lööv
Storvreta
703.Abdul-kadir
Umeå
704.Sadia Mohamed
Umeå
705.Hager Mohamed
Umeå
706.Amna Mohamed
Umeå
707.Ibrahim Mohamed
Umeå
708.C-G Lindberg
Stensele
709.Jonas Persson
Långsjöby
710.Kjell Hanseklint
Skellefteå
711.Malin Hägglund
Storuman
712.Niclas
Borlänge
713.Jaraslak Gyris
Bangkok
714.Sten De Geer
Stockholm
715.Onnapha Wisetwongsa
Chon Buri
716.Kalle Larsson
Tjötta
717.Stellan Hermansson, Global Solidarity Officer ICTU
Dublin, Irland
718.Lotti Ryberg unöiversitetslektor
Stockholm
719.Mikael von Knorring
Aspudden
720.Caroline Berglund Awan
Stockholm
721.Elisabet Albertsson
Linköping
722.Eva Samuelsson
Stockholm
723.Marie Sallnäs
Stockholm
724.Emma Stenander
örebro
725.lena holmberg
linköping
726.Torsten Lundin
Norrköping
727.Annika Löfgren
Hägersten
728.Jesper Andersson Företagare
Töreboda
729.Gunilla Wahlen, fd riksdagsledamot
Sollentuna
730.Tommy Glenberg
Brunnsvik
731.Viveca Selander
Vallentuna
732.Anne-Marie Nilsson
Mellerud
733.Daniel Stenvall
Storuman
734.Sten-Ove Ringsson
Mariefred
735.mats lundgren
skellefteå
736.Lars-Erik Norman
umeå
737.Joakim Persson
Obbola
738.Frida Norman
Obbola
739.Holger Danielsson
Umeå
740.Erika Rönnholm
Storuman
741.Ingela Gustavsson
Vilhelmina
742.Gunilla Bernersdotter
Nynäshamn
743.Uno Palmlund
Norrköping
744.Karin Palmlund
Norrköping
745.Linda Berg
Dorotea
746.Egon Löpare
Karlsborg
747.Steve Karlsson
Linköping
748.jocke
fiandberg
749.Fredrik Olsson
Uppsala
750.Björn Sunesson
Långshyttan
751.Peter Ekegren universitetslektor
Uppsala
752.Maria Lilja
Stockholm
753.kjell-Runo Ärlebrant
Luleå
754.Tina Edorsson
Långsjöby
755.Kent-Erik Mattsson
Vindeln
756.Johannes lundström
Umeå
757.Linda Waldemarsson arbetare
Umeå
758.åsa devall
umeå
759.Hanna Stahle
Katthammarsvik
760.Margaretha Jonsson
Lycksele
761.Carola Jonsson
Västerås
762.Jasmine Berglund
Umeå
763.Kristina Tafvelin
Vännäs
764.Peter andersson
Vännäsby
765.Olle Eklund
Umeå
766.Hanna-Sofia Andersson
Lomma
767.Måns Andersson
Lomma
768.Myrtel Emilsson
Bjurholm
769.Mott Phatpho
Bjurholm
770.Mona Åström
Brattåker
771.Carina Almroth
Åsele
772.Marta Lindberg
Åsele
773.Sazan Hussein
Västerås
774.Kerstin Svensson
Åsele
775.Malin Magnusson
Hörnsjö
776.Marianne Larsson-Samoladas
Västerås
777.Kostas Samoladas
Västerås
778.Fredrik Andersson
Kolsva
779.Sven-Arne Olsson
Norrköping
780.Birgit Olsson
Norrköping
781.Paula Arvidsson
umeå
782.Delaram Dehghan
Stockholm
783.Reza Dehghan
Spånga
784.Sonja Gustafsson
Stensele
785.John-Gunnar Gustafsson
Stensele
786.Annika Gustavsson Fröberg
Upplands Väsby
787.Jan Fröberg
Upplands Väsby
788.Josefin Lövgren
Lycksele
789.Svea Sjöberg
Huddinge
790.Inga Söderberg
Stockholm
791.Björn Åslund
Nyköping
792.Eva-Brith
Södertälje
793.Simon J L
Gällivare
794.Jenny Johannesson
Malmö
795.Mary Fredholm
Göteborg
796.Christer Thuman
Karlskoga
797.Irma Nandorf
Farsta
798.Martin Månsson
Lund
799.Felipe Vargas
Malmö
800.Britt Fredholm
Tidaholm
801.Elenor Rosenlind
Malmö
802.Andrea Svensson
Göteborg
803.Allan Huynh
Norrköping
804.amalia
bolnes
805.jonathan
nyköping
806.Magdalena Larsson
Göteborg
807.Issa
Stockholm
808.Jonas Skyllberg
Vallentuna
809.Björn Alvebrand
Solna
810.Ida Sjögren
Kalmar
811.Peter Jacobsson
Stockholm
812.Richard Gustavsson
Huddinge
813.Pia Öberg
Huddinge
814.Mazdak Farrokhzad
Göteborg
815.Markus Luiga
Borås
816.Linnéa Gustafsson, konstnär
Ludvika, Dalarna
817.Christoffer Eklind
solna
818.Kajsa Hedman
Långsjöby
819.Poyan Dehnavi, Läkare
Trondheim
820.Mattias Viklund
Umeå
821.Mensur Dushi
Hyltebruk
822.johan jakobsson
umeå
823.lumpai kumton jakobsson
umeå
824.Markus Lundin
Umeå
825.Ingenjör Ingelsson
Åsele
826.Tom Olsson
Lycksele
827.G-M Gabrielsson
Umeå
828.Michael Brandl
Umeå
829.Gösta Nilsson
Umeå
830.Fabian Eriksson
Stockholm
831.Birgitta Dahlberg
Bjurholm
832.Lotta Lepistö
Umeå
833.Emil Johansson
Värmdö
834.Mona Drar
Stockholm
835.Erik Härgestam Grundskollärare
Umeå
836.Joacim Thore
Helsingborg
837.Pia Blomberg
Strängnäs
838.Sten-Ove Lax
Västervik
839.Joel Pietros
Solna
840.Olle Andersson
Edsbyn
841.Ville Bäcklund
Uppsala
842.Seth Forslund
Stockholm
843.Simone Remahl
Uppsala
844.Emma Ahlstrand
Trosa
845.Katja Garcia
Solna
846.Johanna Elf
Stockholm
847.Camilla Olsson
Järfälla
848.Cecilia Öberg
Stockholm
849.sabina
stockholm
850.Håkan Christoffersson
Borensberg
851.Axel Grefberg
Övertorneå
852.Ola Hausel, GSR
Swastika, Canada
853.Christoffer Håkansson
Malmköping
854.Jan-Eric Nilsson
Överkalix

 

Uppropet startades
2010-09-28

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer

Pingback-länkar

Twitter Trackbacks for Upprop: Bärupprop [upprop.nu] on Topsy.com


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper