Upprop: Säkrare och tydligare cykelvägar i Växjö kommun

Till Tekniska förvaltningen i Växjö Kommun,


Trafikdirektiven för cykelvägarna i Växjö kommun är få och otydliga, vilket resulterar i en krånglig, förvirrande och osäker cykelmiljö. Att det finns så många cykelvägar är fantastiskt, men utan anvisningar är de svåra att använda effektivt. Cyklister och fotgängare får i nuläget gissa sig till vad de förväntas göra (färdriktning, vilken fil de ska vara i, om de har väjningsplikt eller ej). Flödet avbryts ständigt, och på flera sträckor måste man cykla med låg hastighet. Ofta är cykelvägen delad i två lika stora delar för fotgängare och cyklister, vilket gör det svårt att köra om utan att vika av från vägbanan, eller köra om på insidan (vilket ofta görs). Direktiven är också ofta inkonsekventa och skiftar ofta flera gånger på korta sträckor.


Vi föreslår som lösning att det finns en fil för fotgängare, och två filer för cyklister, en i varje färdriktning, separerade av en streckad linje precis som på bilvägar. Exempel på detta finns redan på sydöstra sidan av Växjösjön.

 

Att försöka få människor att cykla utan att ge kunskap om hur, och utan en fungerande infrastruktur är att börja i fel ände. Man behöver inte ha körkort för att cykla, vilket gör behovet av tydliga trafikdirektiv än starkare. Om cykeln inte börjar ses som ett fordon istället för fotgängare på hjul, kommer den aldrig få något genomslag. Därför ber vi om tydligare vägmarkeringar i cykeltrafiken på asfalten i form av en trefilig lösning där fotgängare har en fil, och cyklister har varsin i varje färdriktning. Vi ber också om tydligare markeringar på asfalten som komplement till skyltning.

Initiativtagare: Agnes Ozolins

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

1.Agnes Ozolins
Växjö
2.Sofia Gustavsson
Växjö
3.Örjan Mossberg
Växjö
4.Susanna
Växjö
5.Stefan Andersson Pedagig/författare
Växjö
6.Oscar Petersson
Växjö
7.Leila
Växjö
8.Göran Christensen
Växjö
9.Lars Edqvist
Växjö
10.mikael karlsson
växjö
11.Mattias Danielsson
Växjö
12.Hans Linden
Växjö
13.Maria borghem
Växjö
14.Anna Pihl
Växjö
15.Carina W Strandberg
Växjö
16.Ulf Rosander
Växjö
17.Eddy Proca
Växjö
18.Martin
Ingelstad
19.Lise-Lotte Ozolins
Växjö
20.Dan Holmberg
Rottne
21.Leo Rudberg
Uppsala
22.Joakim Karlsson Tellesbo
Växjö
23.Ellen Parsland
Växjö
24.Erik Malm
Växjö
25.Richard Jansson
Växjö
26.Per von Schantz
Växjö
27.Johanna tuwezen
Växjö
28.Ida Berglund
Växjö
29.Anna Karlsson
Alvesta
30.Emma Rosbladh
Väckelsång
31.Rebecca Ozolins-Eng
Växjö
32.Lina Karlsson
Växjö
33.Viktor Eng
Växjö
34.Hanna Persson
Malmö
35.Zabrina Skaarup
Växjö
36.Vilhelm Malmberg Eskilsson
Växjö
37.Alf Jonsson
Växjö
38.Ulrika Gustavsson
Växjö
39.Susann
Jenebeck
40.Ole Kamp
Växjö
41.Jesaia Lowejko
Växjö
42.Lovisa Hasch
Växjö/Högsby
43.Joel Käll-Karlsson
Växjö
44.Sofia Eriksson
Gävle
45.Ida Davidsson
Växjö
46.Filip Hallbäck (student)
Växjö
47.Mårten Ambjörnsson
Växjö
48.Martin Svensson
Öjaby
49.Adam Nilsson
Växjö
50.Evelina
Växjö
51.Hanna Karlsson
Växjö
52.Henrik Ohlin
Växjö
53.Erik Broomé
Växjö

 

Uppropet startades
2017-11-15

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper