Upprop: Göteborg stad, återuppta filmvisningen och samtalet Burka Songs 2.0!

Göteborg stad, återuppta filmvisningen och samtalet Burka Songs 2.0!

Göteborg stad skulle den 14 mars 2018 arrangera en filmvisning och ett samtal om antimuslimsk rasism men efter påtryckningar från rasistiska nättroll och liberala opinionsbildare från bl.a. GP har staden valt att ställa in arrangemanget. Filmen som skulle visas heter Burka ban 2.0 av Hanna Högstedt och samtalet skulle handla om vithetsprivilegier, normkritik och post-kolonialism. 

Orsaken till varför evenemanget ställdes in var för att Göteborg stad, efter externa påtryckningar, ansåg att de inbjudna panellisterna, May Abdullahi och Fatima Doubakil, var för "kontroversiella" och inte "allsidiga".

Att personer som värnar om minoriteters rättigheter anses vara kontroversiella för de som vill bevara status quo är inget nytt under solen. Men det är ingen legitim anledning för Göteborg stad att ställa in samtalet. 

För det andra så vill högerextrema och liberala aktörer i samhället begränsa yttrandefriheten och censurera de som utmanar koloniala föreställningar. Samma personer som är kritiska mot postkoloniala idéer brukar oftast försvara antimuslimska och afrofobiska nidbilder och stereotyper.

Med dessa anledningar kräver att Göteborg stad prövar om sitt beslut för att arrangera evenemanget så som det var tänkt från början. Vi är många som har sett fram emot samtalet och vi kräver att den ska bli av. 

Initiativtagare: Rashid Musa

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

1.Rashid Musa
Stockholm
2.Naima
Angered
3.Maimuna J
Falkenberg
4.Flora
Göteborg
5.Celia Cox
Stockholm
6.lisa
malmö

 

Uppropet startades
2018-03-06

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper