Upprop: Lägg ner Radiotjänst och omforma Radio- och TV-licencen

Radio- och TV-licensen har länge funnits och existerar för att finansiera Public Service tjänster, dvs ifall det sker något i Sverige som påverkar alla svenskar så ska informationen kunna skickas genom dessa kanaler (SVT och SR), t ex om ett krig skulle utbryta.

I sin helhet så har den en funktion, men i nuläget finansierar den Radiotjänst i Kiruna, som man kan läsa artikel på artikel om hur de betett sig illa mot människor i sitt sökande på licensskolkare. Dessutom finansierar den SVT24, SV1 och SV2 (och SR) som i dagens samhälle knappt har några lyssnare/tittare.

Detta upprop är för att visa att vi vill ha dessa förändringar:

  1. Lägg ner Radiotjänst Kiruna
     
  2. Lägg avgiften på skatten
     
  3. Göra Public Service till endast EN TV-kanal och EN radio-kanal där det ENDAST är samhällsnyttig information, dvs EJ nöje, EJ skitprogram utan fullt ut information, t ex nya lagar, senaste nyheter en gång i timmen (ev mer sällan) osv.
     
  4. De andra TV- och Radiokanalerna får sin egen finansiering genom antingen prenumeration eller reklam, om de behålls överhuvudtaget.

Håller ni med mig? Skriv under och sprid detta!

Initiativtagare: Linda-Marie Lundgren

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

1.Lars Lindbom
Södertälje
2.Rebecka Eriksson
Stockholm
3.Erik Berggren
Munkfors
4.Evelina
Skellefteå
5.April Troberg
Stockholm
6.Jenny Lundström
Malmö
7.Cuong nguyen
Ängelholm

 

Uppropet startades
2013-03-06

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper