Upprop: Ändra lagen så att kryphålet eftersupning stoppas

I Sverige är det möjligt att slippa dömas för rattfylleri genom att hävda att man drack först efter olyckan. Med en enkel lagändring skulle Sverige kunna följa Norges exempel där det sedan 1959 är förbjudet att dricka alkohol efter en olycka som kräver polisutredning.

Skriv under här för att visa att vi är många som tycker vill förbjuda eftersupning.

De ifyllda listorna kommer att lämnas till MHF (Motormännens Helnykterhetsförbund) som lämnar dem till justitieminister Morgan Johansson.

Referenser
Gefle Dagblad 2016 - Det är dags att vi får en lag mot eftersupning
Teknikens Värld 2015 - Inget förbud mot eftersupning
Polistidningen 2012 - Avslöja lögnen om eftersupning
Uppsats vid Polisutbildningen 2009 - Eftersupning -en långbänk utan slut?
Norges lag om Vägtrafik 2009 §22 5e stycket - Ruspåvirkning av motorvognfører

Initiativtagare: Fredrik Arvas

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

 

Uppropet startades
2017-03-18

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper