Upprop: #Afghanskauppropet

Det afghanska folket är ungt – 45 procent av befolkningen beräknas vara under 15 år. Medellivslängden är 60 år.

I Afghanistan finns ett 30-tal olika folkgrupper. Men alla beräkningar av hur stora de är, är osäkra men de är många! Det finns också politiska och ibland etiska problem med att försöka kategorisera befolkningen i etniciteter. Att göra det har inte sällan använts i politiska syften, för att splittra människor och utöva makt. Det är inte heller glasklart hur en etnisk grupp ska definieras. Dock är det säkert att många av de ensamkommande barnen som påstår sig komma från Afghanistan är i själva verket inte från Afghanistan. De talar inte språket som brukas i Afghanistan och de har aldrig satt sin fot i Afghanistan.                  

Vi vill med detta upprop skapa medvetenhet kring att afghaner är en missförstådd grupp i samhället. Afghaner är stolta per natur och ödmjuda för det mesta. Afghaner blir sällan sjuka och känner inte heller till allergier. Skulle afghaner råka bli sjuka så är det oftast via sabotage.  Afghaner äter inte kött som inte är slaktat "Halal", de äter heller inte skaldjur eller mat som besudlats med alkoholhaltiga drycker.  Afghaner är kända för godsaker och fikor men föredrar semlor framför allt.

Afghanska uppropet är ett initiativ till att skapa bättre förståelse för afghaner och spä på myter om de heroiska människor afghaner är. Bästa tillvägagångsättet är att börja bjuda en afghan nära dig på fika.

Initiativtagare: Khan Wardak

 

 

Undertecknas

Fyll i formuläret nedan och klicka på "Skriv på uppropet!" för att underteckna ovanstående upprop. Namn och ort är obligatoriska uppgifter.

Du får gärna uppge din e-postadress och eventuell hemsida. Din e-postadress visas inte för andra besökare, men du kan komma att få nyhetsbrev av uppropets initiativtagare. Om du har en gravatar så syns den vid din underskrift.

 

Namn (och titel):Ort:
E-postadress:Hemsida:

 

 

Uppropet startades
2017-12-01

 

Sprid budskapet

 

Kommentarer


Ansvarig för detta upprop är . Kontakta denne om du anser att en underskrift ska tas bort eller har frågor om uppropet. Rapportera stötande, oseriösa eller på annat sätt olämpliga upprop till abuse. Upprop.nu tar inte bort eller ändrar underskrifter. Publicerade upprop kan ej heller ändras, varken av uppropets initiativtagare eller Upprop.nu. Underskrifter kan ej tas emot via e-post.

Upprop.nu tar inte ställning i de namninsamlingar som skapas med hjälp av tjänsten, och kan ej heller svara på frågor om individuella namninsamlingar eller underskrifter, men förbehåller sig rätten att utan förvarning radera material som bedöms vara oseriöst, olagligt, eller på annat sätt olämpligt för publicering.

Upprop.nu är utvecklad av @tstorm.

MediaCreeper Creeper